Even voorstellen!

 

Ik ben de jongste dochter uit een gezin met 4 meiden wat me mede heeft gevormd tot wie ik nu ben. In het familiesysteem wordt immers de basis gelegd van wie je als volwassene wordt. In mijn werkende leven heb ik veel mensenkennis opgedaan in dienstverlenende functies bij multinationals als Shell en Akzo Nobel.

Karin van de Water

De Praktijk

 

Eind 2008 heb ik de beslissing genomen te stoppen met mijn werk als Human Resources Manager om me volledig te richten op het geven van persoonlijke coaching en team-coaching, wat in 2009 resulteerde in de oprichting van Karin van de Water Coaching & Training. 

Ik heb een eigen rustig gelegen praktijkruimte in Warmond, vlakbij Leiden aan de rand van de  Bollenstreek. Ik werk voornamelijk voor bedrijven en organisaties uit de hele regio. Zowel MKB als grote organisaties mag ik tot mijn klantenkring rekenen. 

Wat mensen bezig houdt


Het intrigeert me wat mensen bezig houdt, wat hen beweegt, waarop ze hun keuzes baseren, welke stappen ze maken in het leven en hoe ze daar komen. Ik vind het geweldig om mensen te zien groeien in hun persoonlijk proces, hen daarin te begeleiden en te ervaren hoe schijnbaar kleine veranderingen grote gevolgen hebben en duurzame verandering teweeg kan brengen. In mijn beeld houdt persoonlijke ontwikkeling nooit op. Zelf blijf ik me verdiepen en verbreden in mijn vakgebied.
 

Opleidingen


Naast mijn studie Personeelsmanagement, heb ik de NLP Practitioner, NLP Master Practitioner en opleiding tot NLP Coach / Persoonlijk Begeleider gevolgd en ben ik voor deze opleidingen gecertificeerd. Daarnaast ben ik opgeleid in Systemisch werk (familie- en organisatieopstellingen), Oplossingsgerichte Gesprekstherapie, Transactionele Analyse en Ontwikkelingspsychologie. Verder heb ik o.a. specialisaties gevolgd in Traumawerk en Stress & Burnout. In 2022 ben ik gecertificeerd tot mBIT Coach. 
 

‘Ik vind het belangrijk om bij te blijven in mijn vak en volg jaarlijks diverse bijscholingstrajecten en masterclasses."

Als Gecertificeerd NLP- en MBIT Coach, onderschrijf ik de ethische code van NTINLP Gilde Professionals. Tevens volg ik jaarlijks professionalisering- en bijscholingsdagen en neem deel aan Intervisie- en Supervisie groepen om mijn kennis up-to-date te houden.

 

           

Wat klanten zeggen

Prof. Dr. Ir. Ionica Smeets
Professor of Science Commuication, Universiteit Leiden

 

Ik ben zó blij dat Karin me werd aanbevolen als coach. Ze verzorgde mijn coachingstraject toen ik net begon als hoogleraar en ondersteunde me uitstekend bij het vormgeven van mijn nieuwe rol. Het knappe van Karin is dat ze haar programma steeds soepel aanpast. Als ik aangaf dat ik iets onprettig vond of niet begreep, dan schakelde ze moeiteloos over naar een oefening of voorbeeld dat voor mij wel werkte. Als harde bèta ben ik in bijna elk opzicht Karins tegenpool, maar ik had me geen betere coach kunnen wensen.

 

Dr. Henriët van Middendorp
Associate Professor at Unit Health, Medical and Neuropsychology Leiden University

 

Ik heb bij Karin een coachtraject gevolgd om actief stil te staan bij de rat race van werken binnen een academische setting en zorgen voor kleine kinderen.  Ik was mezelf een beetje  kwijt geraakt. Karin was een heel prettige persoon om mee te werken, ze heeft verstand van zaken, veel ervaring op het gebied van coaching, kan veel theorieën over gedrag en de onderliggende factoren daarvan goed uitleggen en illustreren met aansprekende voorbeelden. Ze laat je goed nadenken over jezelf en is een persoon bij wie je kwetsbaar durft te zijn. Ik heb mezelf echt beter leren kennen en kan in mijn werk en daarbuiten de hier opgedane kennis en vaardigheden toepassen om met meer rust en plezier de dingen te doen!

 

Marin
Pedagoge


Karin is een heel fijne coach; ik voelde me meteen bij haar op mijn gemak. Karin geeft je een veilig en vertrouwd gevoel, waardoor je je verhaal gemakkelijk durft te vertellen. Karin vroeg elke keer heel goed waar ik het over wilde hebben. Bij elk onderwerp had ze hele handige theorie en/of praktische tips, waardoor ik na elk coaching sessie met genoeg handvatten én een goed gevoel de deur uit liep. Ik voelde me heel erg welkom en ik raad haar dan ook graag aan anderen aan!