Hoe werkt het


Karin van de Water
Coaching & Training

De Geestlaan 38
2361 XX Warmond
(nabij Leiden, Randstad)

T: 071-3013134
M: 06-25095383
E:  info@karinvandewater.nl
KvK: 27352104Verlies en rouw bij Coaching Therapie Regio Leiden BollenstreekVaak wordt rouw als eerste gekoppeld aan het verliezen van een dierbare. Je kunt echter om heel veel dingen rouwen. Je kunt  immers zo veel verliezen dat dierbaar voor je is. Je huwelijk, je baan, de kans op een kind, of wanneer je lichaam je in de steek laat (ziekte of handicap). Allemaal vormen van verlies die een grote impact op je hebben.

Op zich is rouwen heel gezond. Het is een natuurlijk proces dat je in staat stelt verlies te verwerken. In de regel kunnen mensen die verlies verwerken er alleen en met naasten vorm aan geven. Maar niet altijd. Soms komt er een kink in de kabel en blijft het rouwproces steken en blijf je in het proces van rouw hangen.

Rouwen is meer dan verdriet alleen.
Er komt een heel scala aan emoties bij kijken. Woede, verlangen, angst, schuld en schaamte kunnen je overvallen en in hun greep houden. Daarbij is het een energie vretend proces en heb je te maken met je naaste omgeving. Oververmoeidheid en lichamelijke klachten kunnen het gevolg zijn van niet goed verwerkte rouw.
In de coaching / therapie laten we deze aspecten de revue passeren en kun je in alle rust leren omgaan met het verlies dat jou ten deel is gevallen.