Hoe werkt het


Karin van de Water
Coaching & Training

De Geestlaan 38
2361 XX Warmond
(nabij Leiden, Randstad)

T: 071-3013134
M: 06-25095383
E:  info@karinvandewater.nl
KvK: 27352104Angstklachten bij Coaching Therapie Regio Leiden Bollenstreek


Iedereen is wel eens bang en daar is niets mis mee. Echter als je angstklachten hebt, ben je vaker bang dan wel eens en bepaalt de angst je hele leven. Niet dat je dan de hele dag bang bent, maar wel dat je je leven inricht rondom je angst. Je wordt als het ware beheerst door je angst.
.
Je gaat er dingen door laten, vermijdt situaties. De angst gaat het van je overnemen. Dit gevoel kan ervoor zorgen dat je je af gaat sluiten en het je privéwerk en relatie gaat beheersen.  

Houdt angst je tegen om stappen te nemen, dan is het nuttig te onderzoeken hoe je jezelf beperkt en hoe je dit zou kunnen veranderen, zodat je zelfverzekerder kan zijn.

Angsten heb je in soorten en maten:

Je piekert veel en kunt dit (met name 's nachts)  niet loslaten.

Het wordt een obsessie voor je. De beren op de weg worden zo groot, dat je er bijna niet meer langs kunt en je bent een groot deel van de dag bezig met je angst, blijft malen en kan dit niet loslaten.

Je ontwikkelt een fobie.
Een fobie is een gerichte angst. Bijvoorbeeld voor een dier, een object of een situatie. En net als met alle angstklachten snapt  je hoofd wel  dat het niet ‘redelijk is en toch lukt het je niet om ermee om te gaan. Probleem van een fobie is dat je de angst wilt vermijden en er dus dingen voor laat, wat in sommige gevallen een diepe uitwerking op je leven kan hebben.

In de coaching / therapie die ik geef heb ik diverse oefeningen om hiermee om te leren gaan, zodat jij weer in vrij bent om je leven te leven.