Blogs


Karin van de Water
Coaching & Training

De Geestlaan 38
2361 XX Warmond
(nabij Leiden, Randstad)

T: 071-3013134
M: 06-25095383
E:  info@karinvandewater.nl
KvK: 27352104Een nieuw begin


Een nieuw begin, dat betekent tegelijk afscheid nemen van het oude.Wat is dat eigenlijk “afscheid nemen van het oude”? En vooral, hoe doe je dat?

Soms zou het handig zijn om hiervoor een gebruiksaanwijzing te hebben. Zo eentje als bij de kast van Ikea die precies uitlegt wat de volgende stap is en dat het goed gaat zolang je de stappen maar volgt en er geen klein onderdeeltje ontbreekt of vergeten wordt.

Zou het effectief zijn om het oude in een kast te zetten met een groot slot erop? Zodat het er niet meer is, je er niet meer naar hoeft te kijken en al helemaal de pijn ervan niet hoeft te voelen?
Negeren wat er speelt, zou dat de oplossing zijn? Ik denk van niet. Vroeg of laat verroest het slot en dondert de boel met een harde klap je kamer en daarmee je leven weer in. Geen nieuw begin zonder echt afscheid nemen van het oude.

Onlangs was ik op een training over omgaan met verlies.Want dat is afscheid van het oude, of het nou een vrijwillig of onvrijwillig afscheid is, je verliest iets, je gaat het missen en je hebt er toch maar mee te dealen en het te accepteren.

Verlies van een geliefde, verlies van een baan, verlies van een relatie, verlies van je gezondheid en ga zo maar door. Het kunnen heftige gebeurtenissen zijn in je leven en nog niet zo makkelijk om mee om te gaan.

En afscheid nemen kan ook een enorme opluchting zijn. Het afscheid van je onzekerheid, je faalangst, je examenvrees. Of van een relatie of een baan. Het geeft ruimte voor iets nieuws.
Ik heb in m’n leven al heel wat keren afscheid genomen. Naast het treurige afscheid van geliefden, van een baan, van m’n onzekerheid én van m’n angst om voor mezelf te beginnen. En hoewel de weg naar een eigen bedrijf de nodige hobbels bevatte heeft het me heel veel gebracht.Ik doe het werk wat m’n passie is, waar ik goed in ben en wat bij me past.

Vandaag zet ik een volgende stap. Ik neem afscheid van m’n bescheidenheid die niet echt functioneel voor me was.Nu is hét moment de wereld nog meer te laten weten dat ik een bedrijf heb.
Ik heb er zin in en vind het ook spannend. Vandaag  gaat mijn website “live” en is mijn bedrijf op internet te vinden. Er is niets meer om me achter te verschuilen. Tijd dus voor EEN NIEUW BEGIN!

En jij?
Wanneer is het voor jou tijd voor een nieuw begin???

Bovenstaand blog is geschreven na de oprichting van mijn bedrijf in september 2009