Blogs


Karin van de Water
Coaching & Training

De Geestlaan 38
2361 XX Warmond
(nabij Leiden, Randstad)

T: 071-3013134
M: 06-25095383
E:  info@karinvandewater.nl
KvK: 27352104Blues of feestje?


December, de laatste maand van het jaar, Sinterklaas is weer uitgezwaaid en de voorbereidingen voor de kerst zijn in volle gang. Op de radio hoor ik al weken wat Maria Carrey graag voor de kerst wil hebben, de kerstboom staat er weer prachtig bij en de eerste winterse buien komen ook weer uit de lucht.

December, ik vind het een heerlijke maand, ik houd van de winter en vind het geweldig om door de sneeuw te lopen en neem de ongemakken op de meeste momenten voor lief.

In m’n omgeving hoor ik echter heel verdeelde geluiden over de decembermaand. De een vindt het heerlijk en geniet ervan en de ander “haat het", met “al dat gedoe en die verplichtingen” en houdt het liefst een winterslaap in de hoop dat het gauw weer voorbij is.

Dat zette me aan het denken. Wat maakt nou dat de een ervan geniet en de ander het vreselijk vindt? Is dat nou alleen een kwestie van smaak van wat je wel en niet leuk vindt? Of heeft het met meer te maken?

Ik denk eigenlijk het laatste. De decembermaand kan ook een confronterende maand zijn. Het einde van het jaar is in zicht, tijd om te evalueren en te kijken of het jaar je heeft gebracht waar je op hoopte. Voor de een is dat reden tot feest, voor de ander nog niet zo makkelijk of ronduit een teleurstelling.

Heeft het, hoe je naar deze tijd van het jaar kijkt, ook niet alles te maken met verwachtingen? Je eigen verwachtingen, de verwachtingen van anderen en dan met name, het voldoen aan die verwachtingen? Maakt dat dan dat een deel van de bevolking het liefst onder z’n dekbed kruipt om er voorlopig niet meer onder vandaan te komen?
 
Heeft dat dan niet alles te maken met welke waarde je eraan geeft? Het blijven immers gewoon een paar dagen net als al die andere van het jaar.

Ik ga er de komende tijd naast m’n kerstboom nog eens over mijmeren. Vind het wel een interessante vraag.

Voor degene die het heerlijk vinden, ga vooral door met genieten! En voor degene die het vreselijk vinden, voel je getroost, nog even en het is weer voorbij voor dit jaar.En mocht je toch onder dat dekbed verdwijnen, droom dan heerlijk over het nieuwe jaar dat eraan komt. 

Ik wens je, op jouw manier, een heel mooi einde van het jaar toe toe.

Wat wil jij anders in het nieuwe jaar?